Wat is een AHOED?

U bent werkzaam in de eerstelijns gezondheidszorg, en u beseft dat samenwerken u, en uw praktijk verder kan helpen. Zo’n samenwerking noemen wij een AHOED. Een centrum dat ervoor zorgt dat Apothekers, Huisartsen en para medici Onder Een Dak komen te zitten. De toekomst van eerstelijns gezondheidszorg.

Welke partijen kunnen er in een AHOED?

OK, het begint bij de huisarts en een apotheek, maar welke partijen zitten er nog meer bij? Dat kunnen de volgende zijn:

  1. Huisartsen
  2. Fysiotherapie praktijk
  3. Thuiszorg winkel  en verpleging
  4. Verpleging
  5. Kraamzorg
  6. Podotherapeut
  7. Psycholoog
  8. Logopedisten
  9. Apotheek
  10. Tandartsen

En natuurlijk alle overige paramedici.

De voordelen van een AHOED

Een AHOED is de toekomst. Waarom? Een goede vraag.
Laten we de voordelen voor u en de patiënt eens behandelen.

De voordelen voor u:

Samen kunt u uw patiënten beter helpen, want uw patiënt heeft alles onder een dak en bij onzekerheid kunt u snel overleggen met uw collega’s.

U kunt elkaar bijstaan in drukte. Zou het niet fijn zijn als bovengemiddelde werkdruk af en toe een keer opgevangen kan worden door uw buren. En u wellicht ook een keer extra op vakantie kan.

Uw praktijk krijgt meer toekomstwaarde, want uw dossiers zijn niet meer gebonden aan uw huispraktijk. Dat betekent dat uw praktijk veel makkelijker over te nemen is als u met pensioen wilt. En als u privé wilt verhuizen? Geen probleem, uw praktijk zit niet meer aan uw huis vast.

Gedeelde lasten zijn lagere lasten. Denk maar eens aan: personeel, investeringen en aanpassingen door wetgeving. Daar hoeft u zich dan niet meer druk om te maken, want de AHOED voldoet altijd aan de wettelijke normen en LHV eisen.

De voordelen voor uw patiënt:

Geen enkele patiënt heeft voor zijn plezier eerstelijns gezondheidszorg nodig. Altijd ellende. Maar een AHOED beperkt het tenminste tot een minimum. Want in een AHOED heeft een patiënt sneller een afspraak, kan meteen het recept ophalen bij de apotheker, gaat gelijk door naar de paramedicus, haalt even zijn krukken op en kan weer naar huis. Dat allemaal in 1 bezoek, onder 1 dak.